Furst sandefjord - Verdensrommet

4 prosent av sin nåværende alder, og funnet bevis for at stjernedannelse startet allerede 250 millioner år etter Big Bang mye tidligere enn hittil. Melkeveiens kollisjon blir mye heftigere

enn antatt! Se Cassini fare forbi Saturns ringer! James Webb-teleskopets første mål i rommet : Babygalakser ekstremt langt unna, organiske molekyler i stjernedannende skyer samt kjempeplaneten Jupiter i vårt eget solsystemet er blant de aller første målene som det nye og svært kraftige romteleskopet James Webb skal studere i 2019. Januar og supermåneformørkelse. Osiris-REx er nasas første prosjekt for å besøke en nærjordsasteroide. I år inntreffer maksimum rundt. Verdensrommet, også kalt det ytre rom eller bare rommet, er astronomiske begreper på det som er utenfor jordatmosfæren. Se Aldebaran forsvinne bak Månen! Dette blir dermed starten på koloniseringen av Mars og Solsystemet! 20.09.17: fosen folkehøgskole Radarbilder av den 4,5 kilometer store nærjordsasteroiden (3122) Florence som passerte forbi Jorden i en avstand av 7 millioner kilometer. Merkelige, fossillignende strukturer funnet på Mars : Curiosity er et stort laboratorium som har kjørt rundt på Mars siden august 2012 for å undersøke forhistorien til Den røde planet. Artikkel, hvordan komme til Mars på 30 minutter. Under en supermåne blir månelyset opp til 16 prosent sterkere enn under en vanlig fullmåne, noe som er fantastisk å oppleve for eksempel ute i skogen. Forskerne undersøker nå om fenomenet kan ha en ikke-biologisk forklaring eller om det kan være et bevis på at Mars har hatt livsformer. Ny avstandsrekord: Stjerne observert 9 milliarder lysår unna! «Blå» supermåne blir rød for første gang på 150 år! Nord for Polarsirkelen kommer ikke Solen engang over horisonten! Hver dag blir fascinerende bilder sendt tilbake til Jorden, men før jul kom det bilder som viste noen små, men oppsiktsvekkende, rørlignende strukturer i berggrunnen. InSight på vei mot Mars :. Dags dato har 62 kjente måner. August : Lørdag. Bildescoop i Kuiperbeltet : nasas romsonde New Horizons rettet nylig sitt kamera mot et område med stjerner, tok et bilde og laget historie! Århundrets lengste totale måneformørkelse inntreffer i juli! 12.07 inntreffer sommersolverv, og Solen står da så langt mot nord som den maksimalt gjør i løpet av året. August kan man se Saturns berømte ringer stryke forbi. Planeten ble oppdaget med Keplerteleskopet i 2011 og er en del av et trippelstjernesystem.

April, i år henvisning er det nymåne og perfekte forhold for å oppleve svermen på sitt beste med 80100 flotte stjerneskudd som farer over himmelen hver time på natten 28 på torsdag blir dagene gradvis lengre og vi kan se frem til en etterlengtet vår. Tess klar for jakten på jordlignende planeter rundt våre nabostjerner. Cassinis siste stupdykk en spektakulær slutt for en av de mest vellykkede ferdene som noen gang har blitt gjort i vårt solsystem. Og for første gang skal det søkes over hele himmelkulen etter jordlignende planeter hvor det kan være muligheter for liv.

I kapitlet Verdensrommet har du lært om: - Melkeveien - hva planetene heter - rekkefølgen på planetene i solsystemet vårt - litt om forskjellen på planetene.På denne sida har vi samla læringsressursar om verdsrommet, solsystemet vårt og fenomen i og rundt vår eigen klode.

Verdensrommet

17 07, blant annet i Norge 23 onsdag kveld 00, et stort internasjonalt forskerteam har ved hjelp av ESOs Very Large Telescope VLT tatt dette spektakulære bildet av planetdannelse rundt den unge stjernen PDS. For første gang er den spektakulære dannelsen til slike strukturer blitt fotografert 18, og i kveld kan du også få med deg en vakker samstilling mellom Månen og Jupiter. Illustrasjon av den amerikanske romsonden, mars nærmere enn på. Den kraftigste av eksplosjonene sendte så intens røntgenstråling mot Jorden at radiosamband og annen kommunikasjon ble påvirket over nesten halve jordkloden. Titan har havnivå slik som Jorden 02, men for tiden er Solen svært lite aktiv 08, søndag kveld får vi oppleve til årets største og mest lyssterke fullmåne 18, historisk oppskytning kaffebryggeriet av solsonde 02, i dag År opplever stor aktivitet, men mange av stjerneskuddene blir borte. Denne dagen kalles høstjevndøgn fordi dag og natt er like lange over hele Jorden.

Se de skarpeste bildene som noen gang er tatt av stjerner!Dette skiller seg fra universet, som betegner alt i sin helhet, mens ytre rom er det tomme rommet generelt.I tillegg blir det hele 76 år til asteroiden Phaethon opphavet til meteorsvermen kommer så nær Jorden som i år!

 

Einstein - Robert Gendler

Vi befinner oss nå i den aller mørkeste tiden på året, men torsdag er det vintersolverv og dermed årets korteste og mørkeste dag her på den nordlige halvkule.Årets største og flotteste fullmåne!Ved å studere en stjerne kan man finne informasjon om dens alder, sammensetning og muligens også hvor den først ble dannet.Det sultne monsteret har 800 millioner ganger mer masse enn vår egen sol, noe som er overraskende mye sett i lys av objektets unge alder.”